El Camí

EL CAMÍ és una ruta de senderisme cultural per la Garrotxa

Dels volcans a la terra dels mites

EL CAMÍ és una ruta de senderisme cultural en procés de senyalització de forma participativa, per fer a peu i que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. Un recorregut per la cultura, la història, el paisatge i l’esperit de la nostra terra.

Està pensat per a tots els públics i edats, amb un nivell de dificultat majoritàriament baix, si bé hi ha trams de nivell mig i, fins i tot, algun d’alt. El nivell també se’l pot incrementar cadascú al seu gust incrementant o reduint la llargària de les etapes.

Va enllaçant els pobles, que és on es troba principalment la realitat social, la cultura, l’art,… Uneix tots els caps de comarca de parla catalana, prenent una forma de 8 irregular.

Són les entitats, veïns i institucions de cada municipi i comarca els qui defineixen el seu tram de Camí, els continguts de la guia i els recursos i serveis que inclou.

El-Cami-a-Mieres-i-la-GarrotxaÉs un projecte apartidista i que té tot el país i tota la seva gent com a protagonistes i beneficiaris, a més dels visitants d’altres països.

Els principals elements del Camí són l’itinerari, que se senyalitza amb la marca del Camí, la guia web de resum de cada tram i de les poblacions com Mieres que el formen, la Camipèdia, una enciclopèdia territorial que recull tot tipus de temàtiques de cada població i comarca aportades per la seva gent i entitats, la Xarxa d’Establiments del Camí (establiments amb acreditació cultural), la guia en paper (s’edita a partir dels textos aportats per la gent, entitats i institucions dels municipis tan bon punt hi ha prou recursos per editar-la i imprimir-la), fulletons informatius de cada tram (resum de la informació pràctica) i el carnet del Camí.

Altres elements que trobaràs en aquest web són: el bloc del Camí (amb textos sobre el Camí, el caminar, etc. aportats pels amics del Camí), llistes de música dels Països Catalans (hi pots afegir les peces que hi trobis a faltar), la pàgina del Camí al Facebook, el canal del Camí al Youtube, els àlbums de fotos, etc

Rutes d’un dia per la Garrotxa

Entre valls i boscos

Mieres– Santa Pau (8,3 Km)Entrant a la comarca de la Garrotxa per Mieres ens dirigim a santa Pau, la vila medieval.

Enmig de volcans i fagedes

Santa Pau – Olot (13 Km)De la vila medieval de Santa Pau ens dirigim cap a Olot capital de la comarca. De camí podem visitar diferents volcans i la fageda del Jordà i degustar els seus fesols.