Espais de Mieres

LLOCS D’INTERES A MIERES, LA GARROTXA

La-vall-de-Mieres-a-la-Garrotxa

L’església de Sant Pere de Mieres, l’antiga església de Santa Maria de Romeria, l’ermita de Sant Andreu de Ruïtlles, l’ermita de Santa Maria del Freixe, el jaciment ibèric de la Palomera, amb l’atalaia ibèrica, l’escultura de la Dama de la Garrotxa i els veïnats són alguns dels llocs que cal visitar.

A Mieres hi trobareu un xic de tot: bons restaurants, turisme rural, cases de colònies… podreu passejar a cavall, en bicicleta o fer senderisme, i sobretot hi trobareu bona gent. Tot plegat farà que la vostra estada a Mieres sigui ben plaent.

Veinat de Ruitlles de Mieres a la Garrotxa

El veïnat de Ruïtlles es troba situat entre els vessant de Falgons i Finestres. Cal acostar-se a l’església de Sant Andreu de Ruïtlles (documentada l’any 1017). L’edifici és d’origen romànic, amb reformes; té una sola nau acabada amb un absis, amb volta de canó i arcs torals. La data 1798 inscrita a la porta, és d’una restauració feta en l’època en la qual també es degué construir l’altar barroc, destruït el 1936. El campanar també es modern. Durant la Guerra Civil es va cremar l’altar i tots els ornaments eclesiàstics, i va desaparèixer la campana del cloquer, que datava de 1596.

Barri de la Cellera de Mieres

Aquest bari és el nucli més antic de Mieres. En concret, se sap que l’any 844 el monestir de Sant Pere de Banyoles tenia diverses possessions on avui hi trobem Mieres. De seguida es van formar dos barris: el de Sant Pere, organitzat al voltant del temple parroquial i el de la Cellera, on hi havia la casa de l’abat.

Al barri de la Cellera s’hi poden veure les restes d’una edificació medieval, integrades en un habitatge més modern, restes que alguns experts consideren que són de la cada de l’abat.

Barri del Pujolet

Barri de Sant Pere

Tot entrant a la vila per la carretera de Santa Pau ens trobem amb l’església parroquial que s’alça damunt d’un petit promontori. Aquest és el barri de Sant Pere, una de les estampes més conegudes del municipi.

Carrer de Can Caló

Plaça Major

]

Plànol de Mieres

planol casc urbà de Mieres la Garrotxa