L’Estany i la comarca

Banyoles, de l’estany i la comarca als volcans

Estany-de-BanyolesTurisme-Mierres

La ruta de l’ Estany als volcans de la Garrotxa té el seu punt central a Mieres.

El Pla de l’Estany és un destí ideal per visitar en la teva estada a Mieres. Si ho prefereixes, pots gaudir de la natura utilitzant el cotxe, la bicicleta, el cavall, o movent-te a peu. I si allò que busques és, clarament, activitat física, consulta les propostes esportives i d’aventura.

El pas del temps ens ha deixat un llegat històric i cultural privilegiat. Els jaciments arqueològics i les restes romàniques que es conserven a la comarca t’ajudaran a entendre la vida dels nostres avantpassats. Pots gaudir de la natura utilitzant el cotxe, la bicicleta, el cavall, o movent-te a peu.

Descobreix els paratges de la comarca al teu ritme, triant entre una quarantena de rutes! Tens disponibles itineraris en cotxe, trajectes en bicicleta tot terreny (BTT) i travesses a peu per la muntanya. I, per descobrir tresors històrics, els recorreguts que organitzen l’Escola de Natura i el Museu Arqueològic Comarcal.

L’esport és un dels principals elements de la  oferta turística. Banyoles / Pla de l’Estany fou la primera destinació turístico-esportiva reconeguda per la Generalitat de Catalunya, i ara per ara acumula certificacions en rem, piragüisme, BTT, natació i triatló. També pots muntar a cavall, practicar el senderisme, llogar quads…

Si ets amant de la natura gaudeix a tant sols 15 kilometres de Mieres de la  singularitat de l’estany i del seu sistema lacustre. L’aigua, la fauna, la flora i la diversitat de paisatges formen el caràcter d’aquest marc privilegiat.

El pas del temps ens ha deixat un llegat històric i cultural privilegiat. Els jaciments arqueològics i les restes romàniques que es conserven a la comarca t’ajudaran a entendre la vida dels nostres avantpassats.