Parc Natural

SOM AL PARC NATURAL , SOM A MIERES

Parc-Natural-garrotxaParc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

A just a tocar de Mieres podem visitar el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb diversos volcans, colades de lava i pobles amb encant com Santa Pau, situat a només 10 minuts de Mieres. Els volcans més propers a Mieres i que es poden visitar són el volcà del Croscat i el volcà de Santa Margarida.

Olot, la capital de la Garrotxa, es troba situada al bell mig de la comarca. Recomanem visitar el volcà del Montsacopa, situat al bell mig de la ciutat, els seus museus i els seus edificis renaixentistes i modernistes tot passejant pel centre.

Des d’Olot ens podem arribar a la vila medieval de Besalú, amb un important llegat jueu, tot aturant-nos abans per admirar de prop les altíssimes cingleres que formen les colades de lava de Sant Joan les Fonts i Castellfollit de la Roca. També ens podem acostar a veure l’interessant patrimoni romànic de Maià de Montcal i Beuda.

Des d’Olot també ens podem dirigir cap a la tranquil·la Vall de Bianya o cap a la Vall d’en Bas, farcides de poblets amb encant com Sant Pere Despuig, El Mallol o Els Hostalets. També és molt recomanable acabar d’arribar fins a la vall d’Hostoles, on ens esperen els poblets de Sant Feliu de Pallerols i les Planes d’Hostoles, amb una interessant història amagada als seus carrers. Sense deixar de banda la capçalera de la vall del Llémena, on podem visitar Sant Aniol de Finestres, municipi veí de Mieres.

I si no ens volem allunyar tant de Mieres, podem visitar el Torn, un veïnat amb força encant situat a les afores del municipi, al qual fins i tot podrem arribem a peu o en bicicleta tot seguint la carretera veïnal que hi mena, que coincideix en bona part del seu recorregut amb un dels camins senyalitzats de la xarxa de senders Itinerànnia.

Des de Mieres i a través d’Itinerànnia mateix podem fer interessantíssimes excursions a la nostra mida per tota la Garrotxa, i és que de camins senyalitzats per Itinerànnia, a més de poder-ne trobar a la Garrotxa, també n’hi ha al Ripollès i a l’Alt Empordà, formant una xarxa de més de 2.500 km de camins senyalitzats.