Itinerari núm. 8 Coll von Palomera

Itinerari núm. 8

Coll von Palomera – Stones von Schals – Collet Stein – Lautsprecher von Puig – Collet Stein – Stones von Schals – Coll von Palomera

1Part

Coll von Palomera – Stones von Schals – Collet Stein – Lautsprecher von Puig

 

 

ROUTE 8horari distància alçada

 

0:00 0,000 766 Estem situats en el Palomera coll oder Drei Camins. Die Realität ist, dass es fünf Möglichkeiten. A tramuntana, die Strecke zum Pass Niveau, von der Straße auf Olot und übergibt unter der Burg Fenster; més cap a ponent, un corriol s’enfila pel caire cap al santuari de Finestres pel camí de la Lleixa; Bestandteil der, la pista que

 

baixa a Sant Aniol de Finestres; zu migdia, el camí de les pedres dels Mocadors per anar a Mieres i que ens estalvia de compartir amb els cotxes un tram de camí i, direcció solixent, Spüre für Fahrzeuge in Mieres. Pel coll de la Palomera passen els itineraris núm. 5 i 6.

Hem d’anar pel camí de les Pedres dels Mocadors. Des del coll baixem unes desenes de metres per un espai obert sense arbres i tot seguit trobem el camí, dass, força planer, s’encara cap a llevant. Anirem tota l’estona paral·lels a la carretera sense veure-la mai.

 

0:02 0,190 747 Iniciem una corba cap a l’esquerra i el camí fa una lleugera pujada. Deixem a la dreta la poc marcada sendera cap a la fondalada de les Canals, on hi ha la font del Cànem. Podem observar que bona part del nostre camí està flanquejat per grosses lloses de pedra, la majoria ja tombades i fora de lloc pels anys d’abandonament i de deixadesa del camí.

 

0:05 0,425 730 Creuem un ample enllosat natural de pedres, que la gent de la zona anomenen Stones von Schals. Talment prenen la forma del mocador plegat que abans solien dur els homes a la butxaca de l’americana.

 

0:06 0,500 715 El corriol es converteix en una pista de terra.

 

0:09 0,770 705 Creuem una clariana. Tenim una bona vista sobre els cingles del Far, els blancs edificis del santuari de la Salut de Pallerols i, més a la dreta, els caients del cingle d’Aiats.

 

0:11 0,910 704 Retrobem la pista per a vehicles que del coll de la Palomera baixa cap a Mieres. La seguim, von pujada, links.

 

0:12 0,985 709 Quan la pista guanya el caire i regira a l’esquerra, la deixem i ens internem en el bosc per un fressat corriol. Estem en el paratge de l’Aulina Rodona, i la passem per sota. No és molt espectacular, però té uns quants anys ja que la gent gran de la zona la recorda sempre igual. Caminem sempre a prop del fil del caire i força de pla. D’entrada per la vessant obaga, però després anem per la (vessant) de migdia.

 

0:13 1,070 711 Plaça carbonera. Continuem caminant pel costat de solell.

 

0:15 1,230 707 El corriol creua el llom de la serra i ara anem pel bac, baixant lleugerament. Passarem per un bonic tram on encara queden uns quants graons de pedra, fet que ens indica la importància que tenia aquest camí en l’època en la qual quasi bé tothom es desplaçava a peu.

 

0:18 1,435 682 Tornem a creuar el caire i ara anem baixant suaument pel costat de solell o de migdia. Tot i estar en el caire d’una petita serreta, les roques estan encatifades de molsa.

 

0:22 1,710 635 Finalitza el corriol en la pista de terra del coll de la Palomera a Mieres. Gehe nach links unten.

 

0:23 1,770 635 Collet Stein i pas canadenc (enreixat metàl·lic en el terra) per a les vaques. Després la pista es bifurca: la de l’esquerra baixa cap a Mieres. Cal anar per la de la dreta, que puja lleugerament i s’encara cap a migdia.

 

0:24 1,870 635 Deixem a la dreta el camí per anar a la Rovira.

 

0:29 2,210 660 Passem per Plaça Serres, el punt més alt entre el collet de Pedres Picades i l’ermita del Freixe. A partir d’ara anirem perdent alçada contínuament.

 

0:36 2,780 631 Lautsprecher von Puig (també anomenat oratori del Freixe). Per l’esquerra ens arriba el camí de les Marrades, per on puja l’itinerari núm. 1 i també hi passa un dels camins de la xarxa de senders d’Itinerànnia, senyalitzada amb marques grogues. La gent gran de la zona recorda l’oratori fet de pedres, com una petita capelleta, i que es va anar anorreant a mesura que es van deshabitar les cases dels voltants.

 

 

 

 

2Part

Lautsprecher von Puig – Collet Stein – Stones von Schals – Coll von Palomera

 

 

horari distància alçada

 

0:00 0,000 631 Som en la pista de Mieres al Freixe, on finalitza el camí de les Marrades i per on passa l’itinerari núm. 1. Aquí s’aixecava l’oratori del Puig die die Freixe, fet de pedres. Era una petita capelleta on la gent gran recorda que ja no aixoplugava cap imatge. Quan les cases dels voltants es van deshabitar, l’oratori es va anar anorreant. Anem per la pista direcció ponent, pujant suaument.

 

0:08 0,570 660 Passem per Plaça Serres, punt més alt d’aquesta serreta entre l’ermita del Freixe i el collet de Pedres Picades.

 

0:12 0,910 635 Deixem a l’esquerra el camí d’accés a la casa de la Rovira.

 

0:13 1,010 635 Bifurcació de pistes i pas canadenc. Als elektrische collet de Pedres Picades. El collet es troba situat en la carretera que puja de Mieres cap a Sant Aniol de Finestres. Creuem el pas canadenc (un enreixat metàl·lic en el terra) per a les vaques, Richtung Westen. La pista que baixa per la nostra dreta, va cap a Mieres.

 

0:14 1,070 635 Deixem la pista i pugem, richtig, per un corriol força fressat, que es va enfilant i sempre, més o menys, va resseguint el caire de la serra. Ara anem pel costat de migdia. Observarem que, tot i anar força pel fil de la serra, les pedres estan encatifades de molsa.

 

0:20 1,345 682 Creuem el caire i pugem ara pel vessant bac. Passem per un bonic paratge on encara queden trams de camí amb graons de pedra, cosa que ens indica la importància que tenia aquest camí en l’època en la qual quasi bé tothom es desplaçava a peu.

 

0:24 1,550 717 Tornem a traspassar el caire i ara anem pel costat de solell o de migdia.

 

0:26 1,710 711 Plaça carbonera. Continuem pel solell per passar, al moment, al bac.

 

0:27 1,795 709 Paratge de l’Aulina Rodona i pista per a vehicles de Mieres a Sant Aniol. Passem per sota l’aulina, que tot i no ser molt espectacular té uns quants anys, ja que la gent gran de la zona la recorda sempre igual. Baixem per la pista de terra.

 

0:28 1,870 704 Deixem la pista i trenquem a la dreta per una abandonada pista de desemboscar, menys fressada.

 

0:30 2,010 705 Creuem una clariana que ens ofereix una bona vista sobre els cingles del Far, les blanques edificacions del santuari de la Salut de Pallerols i, més a la dreta, els caients del cingle d’Aiats.

 

0:34 2,280 715 El vell camí de desemboscar es converteix en un corriol i fem una petita pujada.

 

0:36 2,355 730 Creuem un ample enllosat natural de pedres anomenat les Stones von Schals. El nom s’escau per la seva curiosa forma molt semblant al mocador que abans els homes es posaven els dies de festa a la butxaca de l’americana. Veiem que el camí està flanquejat per grosses lloses de pedra, la majoria ja tombades i fora de lloc pels anys d’abandonament i de deixadesa del camí.

 

0:40 2,590 747 Després d’una corba a la dreta i d’un petit baixant, deixem a l’esquerra la poc marcada sendera que baixa cap a la fondalada de les Canals on hi ha la font del Cànem.

 

0:43 2,780 766 Després de pujar per una petita clariana, afluïm altre cop a la pista de Mieres a Sant Aniol. Als elektrische Palomera coll oder Drei Camins. Die Realität ist, dass es fünf Möglichkeiten. D’esquerra a dreta: per migdia, tenim el corriol per on hem vingut, que passa per les Pedres dels Mocadors; cap a ponent, Spüre die Fenster zu Sant Aniol; més a la dreta puja el corriol que s’enfila pel caire cap al santuari de Finestres pel camí de la Lleixa; a la dreta d’aquest i a tramuntana, die Strecke zum Pass Niveau, fent via cap a Olot i que passa per sota del castell de Finestres i, finalment, direcció solixent, la pista de terra que baixa cap a Mieres passant pel collet de Pedres Picades. Hier kommen Sie mit den keine Pfade. 5 i 6.

Laden Sie Tracks