Benvinguts a Mieres

SOBRE MIERES

L’entrada més rural del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa!

El-poble-de-Mieres-a-la-GarrotxaEl ploble de Mieres i la  seva gent que vol acollir-vos a la porta i entrada del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El poble de Mieres i la seva gent vol donar-te la benvinguda des d’una de les portes d’entrada més boniques i acollidores del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

La vila de Mieres té una història ben llarga: ja apareix citada en documents anteriors a l’any 1000 com a Miliarias, topònim que pot tenir relació amb els mil·liaris o pedres mil·liars (del llatí miliarium), les fites que marcaven les distàncies a les vies romanes, o bé amb la definició “terra de mill”.

El poble de Mieres és a 276 m d’altitud, a mig camí entre Banyoles i el seu estany, i Santa Pau i els seus volcans, a cavall de les comarques del Pla de l’Estany i la Garrotxa. Si parlem de valls, , Mieres es troba entre les valls de Sant Miquel de Campmajor i la de Santa Pau, arrecerada sota la serra de Finestres i a un pas dels volcans.

Des d’aquest petit, tranquil i acollidor poble de la Garrotxa, Turisme Mieres et dóna la benvinguda i et convida a descobrir, en plena natura, la nostra oferta turística, els comerços, els serveis, les entitats i sobre tot la nostra gent.