BIBLIOTECA PÚBLICA

Biblioteca Pública de Mieres .
La Biblioteca Municipal és un petit però acollidor espai situat al mateix edifici de l’escola Finestres de Mieres. Te un bon fons de llibres, la majoria d’ells fruit de les donacions, tant de la gent del poble com de fora, tot i que en els darrers anys s’han anat comprant alguns llibres nous per a ampliar i renovar el seu catàleg. La Biblioteca obre els dimarts i els dijous de 17 a 19 hores.

A la Biblioteca també s’hi reuneix el Grup de Lectura de Mieres, que va néixer a principis de l’any 2012 amb el propòsit de fomentar la lectura i l’esperit crític entre els habitants del municipi. Ens trobem un dijous al mes,  i comentem el llibre que hem triat en la reunió anterior. En finalitzar la sessió, escollim una altra novel·la, que comentem el mes següent. Aquí us deixo uns exemples  d’algunes de les obres que hem comentat en aquests mesos, per a que veieu que el ventall és molt ampli. Trenta mil pessetes per un home, de Francesc Candel; L‘avi de 10 anys que va saltar per la finestra, de Jonas Jonasson; La vigilia, de Joyce Carol Oates; El país de las mujeres, de Gioconda Belli, El oro de Tomas Vargas, de Isabel Allende;  i molt altres.

El proper dijous 12 de desembre comentarem Si menges una llimona sense fer ganyotes, de Sergi Pàmies i en triarem un per a comentar després de les vacances de Nadal. Des d’aquí convidem a tothom que vulgui a sumar-se a aquest grup.

Aquest Grup de Lectura també va ser l’impulsor de la Primera Mostra literària de Mieres que va tenir lloc l’any passat. Era una mostra oberta a la participació de tothom, amb dues categories diferents ( Infantil i Adults), per a que ens fessin arribar escrits més o menys curts (contes, poesies, …) i recollir així una “mostra” de l’esperit literari del poble. Des del nostre parer fou tot un èxit, ja que  varem reunir 8 contes en la categoria d’Infantil, 1 poesia i 9 relats curts escrits per adults. Varem publicar un llibret amb tots els relats i el varem entregar a tots i totes les participants el dia de Sant Jordi, coincidint amb la festa que cada any es realitza per aquesta data a Mieres.

Esperem continuar amb aquesta iniciativa i que aquest any hi hagi també força participació.

 I Mostra literària de Mieres

ENTITAT  BIBLIOTECA PÚBLICA 
Can Caló s/n. 17830 Mieres, la Garrotxa
Telèfon: 972 680 462

 

Tornar a entitats

Comments are closed.