Fira de l’ Intercanvi

La fira de l’intercanvi de Mieres ha cel.lebrat ja la  27 anys, on hi ha molta gent que visita Mieres per passar un dia de festa per compartir i intercanviar.

La fira de l’intercanvi de Mieres ha cel.lebrat ja la  27 anys, on hi ha molta gent que visita Mieres per passar un dia de festa per compartir i intercanviar. On els diners hi pinten molt poc, i on el temps reprèn importància. Temps per saludar a la gent, per caminar, conversar, buscar, trobar, i tornar a casa amb allò que necessitaves: la cadireta del cotxe per la nena, una aixada, unes botes, l’estufa, llibres o joguines… i alhora despendre’t d’allò que no necessites i pot ser útil a algú altre. Avui et convidem a passar un bon dia! Us convidem a experimentar l’autogestió a traves de l’intercanvi.

Perquè creiem que mitjançant l’autogestió i la creació de xarxes de cooperació i ajuda mútua estem canviant, en major o menor grau, les nostres vides i generant una alternativa a un model econòmic i social que no cobreix les necessitats del poble, ni té cap intenció de fer-ho. Com a éssers humans que som, tenim necessitats i desitjos, impulsos i raonaments que ens condueixen a voler certs productes.

Moltes vegades hem de pagar un preu imposat per un mercat que escapa a la nostra capacitat de decidir. Però podem fer moltes coses al marge dels diners. Iniciatives com el banc del temps, l’intercanvi de coneixements, i l’intercanvi de béns i serveis, promouen aquesta actitud de participació i presa de decisions pròpies. Podem responsabilitzar-nos de les nostres vides i decidir com volem que siguin; podem generar espais on siguem nosaltres les que decidim com funcionar col.lectivament i com relacionar-nos.

Autogestió no significa autosuficiència, significa autoorganitzar-nos, decidir que volem i què no, i com hem d’aconseguir-ho. A Mieres ja fa molts anys que promovem aquest espai d’intercanvi on simplement es tracta de posar-se d’acord per tal d’obtenir allò que vols, i donar allò que vol algú altre. Si quelcom encara és útil, per què ho hem de convertir en un residu?

ENTITAT  FIRA DE L’INTERCANVI DE MIERES
Mieres, la Garrotxa
Web: www.firaintercanvimieres.blogspot.com

 

Tornar a entitats

Comments are closed.